2010. október 4., hétfő

Az iskolák akikre nem vagyunk büszkék.



Egy ma délutáni visszautasítás után ami egy egyszerű általános által ért Máté személyét illetőleg, ( "na azért ilyenek nálunk nincsenek"), megteszem az első ellenlépést és megalapítom az akikre nem vagyunk büszkék díjat. Ezt azon iskolák nyerhetik el auti felnőttek/gyerekek részéről, amelyek a teljes előítélet és lelki homály állapotában reagálnak/tak rájuk, illetve képesek voltak megfelelő szintű kifinomult módon bizonyítani a kooperatív képességeik teljes hiányát. Feltétlen kritérium, hogy az elutasítás előtt ne ajánljanak fel személyes találkozót, és ne lássák a gyereket Kedveseim, ne hagyjuk magunkat! Nevessünk mi a végén!


A kezdő duó:


Palánta Iskola Pilisvörösvár ( bevallottan sni-s gyerekek integrált oktatását vállaló iskola, de mivel már láttak egy autit nem kérnek belőle többször).


Kalász Suli Budakalász ( bár itt csak egyelőre az iskolatitkár mutatott megfelelő szintet, nincs nagy kedvem az igazgatóval is megismételni a csevejt) Nálunk hangzott el, hogy na azért ilyenek nálunk nincsenek. Szintén vállal sni-s kisfickókat, már amennyiben nincs sok baj velük ezek szerint.


A díjazók vállalják, hogy memoárjaikban megemlítik azon intézmények nevét, akiknek az égegyadtavilágon semmit sem köszönhetnek. Az első páros ütős, de nem reménytelen felülmúlni.

6 megjegyzés:

norka írta...

Mekkora csalódás mindkettő!!!!
A Klebit próbáltad már?

Kata írta...

Én most az óvodákkal futom ezeket a köröket.
Szánalmasak!

Timakka írta...

Kerületünkben 2 óvoda integrált... (azt mondják magukról).Az 5 éves beszélő auti gyerekem eddig spec. csoportba járt, oda jött az egyik integrált ovi vezetősége felmérni, hogy melyik gyereket veszik fel. Mindez volt február elején. Akkor határozottan elutasították a gyerekemet, mert szerintük nem oda való (szakértők, aut. alapítvány, spec. csoport, gyógyped. szerint igen...) Kérdeztem, hogy szerintük egy 4,5 éves gyerek fél év alatt mennyit változhat, azt mondták semmit! Na ekkor már én se akartam oda vinni a gyerekem. Mégegyszer írom integrált óvoda! A másik ovit, aki nem jött a gyerekemet nézni, hogy kell-e neki, szívesen befogadta, már 1,5 hónapja járunk és csodálatos. Komolyan mondom.
Szeretném megkérdezni, mivel 5 évesen már elkezdődik a tankötelezettség, fel kerülhet-e ez a gyönyörű integrált ovi is az erre az intézményre sem vagyunk büszkék listára :)
Esetleg lehetne indítani egy listát a szakértői bizottságokról, a hozzá nem értő gyógypedagógusokról...

Mama írta...

Norkának: Megnéztem nagyon szimpatikus, arra felé van amerre dolgoztam. Reggel sajnos elég nehezen megközelíthető terep vagy marha korán kel kelni ahhoz, hogy ne az legyen. BKV nagyjából kikőve úgy két óra lenne pda az út. Mindezt naponta kétszer és Bebe ovi/sulija... Szóval, logisztuikailg gondolkodok még a dolgon.
Klendi maminak: Hajrá! Az ovi sem könnyű, de egy vállalkozó kedvű óvónénit kell felhajtani valahogy. Nekünk a helybéli EGYMI segített. Ők tartják a kapcsolatot az ovikkal, ők küldik ki a gyógypedagógusokat és logopédusokat. Ha van nálatokn is ilyen érdemes náluk érdeklődni.
Timakkának: Ezennel kiterjesztem az ovikra is a jelöltségi listát. Ha elárulod az ovi nevét felírhatom. A gyerekek, a nálam szakavatottabb Vekerdy szerint is még három hónap alatt is sokat változnak ebben a korban. Ezért fontos, hogy lehetőleg pontosan lőjék be az iskolakezdés időpontját. Szóval azok a szakértő vezetők talán haladhatnának a szakirodalom olvasásában is egy kicsit előre. Tényleg a mi gyerekeinknél az a fontos, hogy elfogadó, együttműködő pedagógusra leljenek, nem is az iskola vagy ovi arculata (Waldorf vagy Montessori vagy normál iskola) a fontos, hanem hogy a gyerkőceink olyan közegben töltsék azt a napi x órát, ahol elfogadják és segítik őket. Különben kész lesz az önmagát beteljesítő pedagógiai jóslat. De hát ez jár/na minden gyereknek, a mieinknek is jár/na.

Timakka írta...

Mákvirág óvoda néven működik... szégyenlistára vele
Nekem Vekerdy néhol kissé liberális, de lehet, hogy emiatt tudnak olyan befogadóak lenni a Waldorf intézmények.
Amúgy meg még egy olyan neves szakember se kell, mint Vekerdy, hiszen egy "mezei" szülő is minden nap lát fejlődést a gyerekében. Gondoljatok bele, mikor egy barát, rokon, aki nem találkozik minden nap egy gyerekkel, szinte kötelezően elhangzik, hogy mennyit nőttél, milyen ügyes vagy, hogy már ezt is meg azt is megtudod csinálni.
Az óvónénik meg értsék meg végre, hogy nem túlélni, hanem megélni kell!

anyanya írta...

Kiváncsi vagyok mekkora lesz a lista a végére, merthogy itt nincs vége az biztos. Sajnos.

Én tudom, hogy nagyon messze van nektek, de Oli tanitónéni duoja pont akkor kezdenek egy elsot amikor Máté megy... ha vannak tanitónénik akikre esküszöm akkor ők azok.
most, hogy beteg voltam Kati néni elvitte magával haza Olit 4 napra, hogy tudjak gyógyulni. Soha életemben nem kaptam még ilyen ajándékot!
Ráadásul most mindkét tanítónéni ráállt az autizmus témájára. Eddig is mindent nagyon jól csináltak, vhogy elkapták a gyerekem stilusát/ritmusát, de a további érdeklődést a téma iránt nagyon tudom értékelni.