2008. augusztus 8., péntek

Mentünk, láttunk, visszamennénk

Ma nagy rohanásban voltunk. Beszerző körút és egy ovi látogatás volt a palettán. Ebből az ovi volt az izgisebb. A Máténak kiszemelt ovi a Belvárosi Játékóvoda a Honvéd utcában. Már este elmagyaráztam neki, hogy elmegyünk egy oviba, így lényegében már induláskor tiltakozni kezdett, hogy ő aztán nem megy oda . Eme baljós előjelek után a dolgok jobbra fordultak. Az ovi egy társasházban van, tornateremmel meg mindennel ellátva. A vezetőnő kedves volt. Mátét sikerült élénk tiltakozása ellenére bevonszolni a csoportszobába , sőt az ölembe telepedve egészen megnyugodott és mi beszélgetni is tudtunk a leendő óvónénikkel. Aztán átvonultunk a néhány méterrel odébb lévő nagy és árnyas játszótérre a gyerekekkel ahol Máté játszott egy kicsit mi meg beszélgettünk.
A lényeg, hogy van, volt , lesz ilyen gyerekük. Nagyon rugalmasan álltak az evési, öltözködési, szobatisztasági gondokhoz. Orsi által említett Floor Time módszert alkalmazza a gyógypedagógusuk, amit az óvónénik is próbálnak megtanulni. És ez a fél mondat a lényeg, hogy érdekli őket az ilyen gyerek, tanulni akarnak, és ez a hozzáállás ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne csak megőrizzék Micit több kevesebb sikerrel, hanem valóban neveljék is a szó jó értelmében. Heti két egyéni foglalkozása lenne itt és logopédiája is heti szinten. Szerdánként pedig kirándulni mennek a gyerekek.
Összességében ez az a hely ahol nyugodt szívvel hagynám Mátét, és ezek azok a pedagógusok, akiben megbízok, akikkel esélyt látok arra, hogy együtt gondolkodjunk Mátéról.

8 megjegyzés:

norka írta...

Let it be. Örülök, hogy tetszett! :)

Marika nagymama írta...

Egészen mesebeli! De legyen igaz! Nagyon íígéretes, hogy Máté még a tiltakozást is abbahagyta. Drukkolunk, hogy Mátének már idén legyen helye, és a többi feltétel is teljesüljön. Bármily nehéz lesz megoldani a bejárást, még mindig könnyebb lenne, és mindenkinek jobb lenne, mint egyéni fejlesztésre hordani -- kétfelé -- a két gyereket...

Anna írta...

Na és tőlünk öt perc. Szóval akár ez is előny lehet...

kökény bori írta...

de jó de jó de jó

Mama írta...

Annának: Igen, mi is gondoltunk rád :)
Mindenkinek: Már csak a szponzoroknak kell így örülnie a felfedezésnek és akkor tényleg jó is lesz a dolog. Az ovi ugyanis havi szinten 65000 Ft.:(

anyanya írta...

Mama: a szponzorok miatt ne aggódj (adnak pénzt :)), az ovi nem sokkal kerül többe, mintha az egyéni fejlesztésekért fizetnél ennek-annak amannak.
Szóval hajrá, jó lesz az az ovi nagyon :)

anitasonja írta...

Teljes és tiszta szívből örülök és nagyon nagyon drukkolok Nektek!!!

....és remélem, minden valóban úgy is van......
talán holnap találkozunk a szokott helyen......

anitasonja írta...

Teljes és tiszta szívből örülök és nagyon nagyon drukkolok Nektek!!!

....és remélem, minden valóban úgy is van......
talán holnap találkozunk a szokott helyen......