2008. augusztus 15., péntek

Vizsgálatok

Nem tétlenkedünk. Jártunk azóta szemészeten, ahol kiderült hogy Máté jól lát, Bebe pedig szemüveges lesz, de kapott egy év haladékot. Bebe persze megint az egész asszisztenciát orvosostul tekerte az ujja köré. Amire észbe kaptunk őt szorongatta már mindenki. Máté pedig édes volt. Amikor kis képeket akartak neki mutogatni székecskével meg egyebekkel, unottan elfordult, a kis képe csak akkor vidult fel amikor a doki néni a számokkal és betűkkel ellátott táblákat húzta elő. Hiába, Aromo...
A Down Ambulancián találkoztunk Steinbach Évával aki is dadaként és ezer gyerek anyukájaként valamint a levelező rendszerünk működtetőjeként ismert és én már nagyon régen meg szerettem volna ismerni. Pont olyan mint amilyennek elképzeltem, kedves, vidám, tele energiával. Mesélt Petikéjéról aki sajnos angyalka már, de gyönyörű ds. kisfiú volt. Bebe átesett egy vérvételen és ettől még a szokásos mosolygó hadjárata sem mentette meg. Fel is háborodott, hogy minden barátságos igyekezetét így tiporják sárba egyesek. Aztán már mindenki őt vigasztalta nagy bánatában de hiába, az ambulancia személyzete eljátszotta az esélyét. Ebben a vizsgálatban néznek májfunkciót, és vérszegénységet meg pajzsmirigy-funkciót is. Eredmény szeptemberben lesz.

2 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Ezek szerint Bebe követi a családi hagyományt: a többség szemüveges. Aron is kapott szemüveget, mihelyt biztosan járt. Bebének is addig jár a haladék?
Nagyon vitézk vagytok, hogy ebben a melegben ilyen fontos dolgokat intéztek el! Mit szólt a doktor néni, hogy Máté inkább a betűkre figyelt, mint a képekre?
Hogyan találta meg magának Máté a betúket és a számokat?
Mentek Márta mamáékhoz hattyúkat etetni? Majd kérünk szépen képeket!Jó pót-nyaralást!

Mama írta...

Az aszisztens hölgy volt megbízva Máté tesztelésésvel a váróban amíg a doki néni Bebét vizsgálta és lelkendezve jött be, hogy Máté ismeri ám a számokat meg a betűket. A sztori tobábbi részleteit Jánostól tudom. Ma indulunk hattyú nézőbe, Máté nagyon izgatott Bebe pedig aludni sem tudott, bár ez gondolom inkább az erős hidegfrontnak tudható be. Vigyázzatok magatokra ebben a faramuci időjárásban!