2008. július 1., kedd

Fogak, fejlődés, gyógyulás

Eddig nagyon aggasztott Bebe fogatlansága. Még a Down listán is rákérdeztem, hogy nem gond-e. A védőnénink már fog röntgent rebesgetett és ez nagyon aggasztott. De Bebe két fogacskát is kinövesztett az elmúlt napokban, pont úgy ahogy listás ismerőseim megjósolták. Persze nagyon nehezen viseli. Egyik este éjfélig zokogott tetemes fájdalomcsillapító ellenére is a kezemben. Mire kinőtt a két kis fog Bebe a szopást is abbahagyta. Nem is hajlandó hallani róla többet. Valószínűleg fájhatott neki néhányszor az evés, és ezért végleg véget vetett az egésznek. Helyette pohárból tanul inni. Jelenleg a felső két metszőfoga jön.
Nyárra nagy fejlődést jósolt nekünk a gyógytornász Éva néni. Bebe egyelőre, erre a jóslatra fittyet hányva, egyszerűen csak jól érzi magát minden megtáltosodás nélkül. Vígan közlekedik a két kezével húzva magát, a lábait még most sem mozgatja hozzá. Tornáztatni viszont nagyon nehéz, mert a csípő erősítésénél kirúgja magát. A tárgyakat viszont egyre gyakrabban adja a kezembe ha elkérem tőle.
Máté kezét nekünk kell kötöznünk. A seb nagy, de szépen gyógyul. Nem szívesen fog még vele, és ha a kötés lepottyan róla kéri, hogy rakjuk vissza.

3 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Nagyszerű! Nagyszülői dicséret Bebének (és azoknak, akik fogalkoznak vele) a fogacskákért is, a kúszásért is, a kérés megértésért is, de azért is, mert abbahagyta a szopást. Jó, tudjuk az immunitást, meg azt is, hogy a főzőcske több macera, mint a szoptatás, de itt volt ennek az ideje!
Mátének (a Lobo kutyás bejegyzésre is) hasonlóképpen nagyszülői gicséret! Neki külön üzeni Barnabás nagypapa: nagyon örül annak, hogy Máté hajlandó a WC-t használni, ezért kinevezi a családi önkéntes tűzoltó egyesület tiszteletbeli tadjának!
Náté a kádban sem szeret fürödni? Vagy csak a Nagy Vizet találja gyanúsnak?

Mama írta...

Köszönjük a megtisztelő címeket. Ha ez így megy tovább, és Máté valódi érmeket is kaphat hozzá, úgy fog kinézni mint Brezsnyev ünnepnapokon. Máté egyedül a kádban szeret fürdeni, és kisebb vizekben ( nálunk a patakban)lábat áztatni. Nagyobb vizek kavics dobálásra és pancsálásra valók szerinte. Hogy bírjátok a meleget?

Marika nagymama írta...

Majd eljön a nagy vízben fürdés ideje is, ahogy eljött a gerendán végigsétálásé is.
Köszönjük, magunkat takarékra állítva igyekszünk átvészelni a legmelegebb időket -- nyugdíjasok megtehetik, hogy csak heti két-három alkalommal merészkedünk ki (utáljuk ezt a tespedést; de az embernek fölforr az agya, alig bírtam mára befejezni egy tanulmányt, pedig túl kellett esnem rajta nyaralás előtt). Nagyon várjuk, hogy megszökhessünk egy kicsit ebből a kőrengetegből -- ennél jobban csak arra vágyunk, hogy leszármazottaink közelében lehessünk. Tudjuk, persze, hogy ez későbbi lehetőség: ha most nincsen hivatalos ügyetek, kérlek, eszetekbe se jusson bejönni a városba!