2008. július 1., kedd

Zsuzsa néniii, Lobó kutyaaa!








Hangzik el több tucatszor egy nap Mátétól. A szerelem nyilvánvaló.A hét végén, mivel János úgy is kiadta az utunkat hogy tanulni tudjon, rátörtünk Zsuzsára. Máté több dolgot is megtanult ez alkalommal. Furcsa tények egy: Bármennyire is szeretnénk autista ösztöneinknek utat engedni és mindent az arcunkhoz érinteni, ez egy kaktusz esetében nem túl bölcs dolog. Zsuzsával ketten próbáltuk az átmenetileg egy tűpárnát formázó Mátét megszabadítani a tüskéktől. Furcsa tények kettő: Vannak furcsa emberek akik még nem jöttek rá, hogy a medencét botorság fürdésre hasznélni, ha kavicsokkal is teleszórhatjuk. Na és persze itt van Lobó. Mind oda vagyunk egymásért, Lobó a vendégekért, én és Máté Lobóért és a házigazdánkért. Nagyon nehezünkre esett haza menni most is. Máté az estét azzal koronázta, hogy először életében hajlandó volt WC-be pisilni. Azóta, hogy sikerült legyőznie ezt az ellenállását is, itthon is a WC-t használja. Sokan könnyít ez azért az életünkön, mivel WC mindenhol van, a bilit hurcolni meg nagyon nehéz.




A nagy szerelem Lobóval eldöntötte a kérdést, hogy a 15 éves Foltink és a 12 körüli Axelünk után a család csakis egy Lobóval bővülhet, mivel János szerint kutya ugye ide kell, Máté meg nem tud nélkülük élni. A kutyák szocializálták, így ha azok rohannak a kerítéshez ugatni Máté is szalad velük és ordít ahogy a torkán kifér. Nem is tudom melyikőjüktől riadnak inkább vissza a betolakodók, Mauglitól vagy a farkas csapattól.

3 megjegyzés:

anyanya írta...

Retriever kutyák a legjobb kutyák segítő kutyának, jó választás :) én is szívesen bevállalnék egy retriever kutyit Olinak, ha nem a város közepén laknánk, de mivel itt lakunk, így sajnos nem lehet, mert a kutyának lenne a legrosszabb egész nap egyedül lenni. Pedig talán a kutya lenne a legjobb kommunikációs fejlesztő...

Mama írta...

Bizony, Máté már remekül beszél kutyául. A kommunikáció fejlesztéséhez kéne még tudnom a kutyaterápiáról egy két dolgot:( A retrívereket tényleg nem lehet egész napra magára hagyni, mert depisek lesznek. De ne búsulj városlakó barátom, te legalább eljutsz az oviig meg a terápiákra. Most olvastam, hogy az Árpád-híd a lezárt Margit-híd miatt hasznákhatatlan lesz( megsúgom ilyenkor áll az egész Szentendrei út) ezért marad a BKV ami viszont lehet, hogy nem tud ennyi embert elszállítani majd. Jaj nekem Ilka utca heti kétszer...

anyanya írta...

http://www.4tappancs.hu/kutya/start.html

hát igen, a közlekedés az egyetlen oka annak, hogy itt lakunk, na jó meg egy "kicsit" a pénz is. De majd egyszer öreg napjaimban, amikor letehettem végre a lantot, akkor irány vidék. Legalábbis remélem. Hacsak nem születik sok kis aspergeres unokám, de remélem addigra a helyzet javulni fog :)