2008. november 12., szerda

Keddi események

Kedden Bebe nagyon ügyes volt Zsófinál. Alig egy évünkbe tellett, hogy rájöjjünk a titokra. Bebe ha én jelen vagyok, egyszerűen megpróbál arra apellálni, hogy én majd megmentem a tanulástól. Amióta Zsófi egyedül van Bebével, én pedig addig Micit szórakoztatom egy másik szobában, nincs semmi gond. A foglalkozás után pedig elkérjük a házi feladatot Zsófitól.

2 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Hajrá, Bebe! Hajrá, Zsófi, meg a többiek! Ugye, hogy Bebe nem lusta, hanem RAVASZ! Végre, egy szívderítő pillanat egy rémes időszakban.
Az előző témához: ma hallottam a rádióban (MR 1, Közelről) a petíciót fogalmazó igazgatóhelyettes asszony és a minisztériumi főosztályvezető vitáját. Ebből megértettem, miféle elmeficam az, hogy egy napon csak egy órát foglalkoznának a gyerekekkel. Ó, nem arról van szó, hogy rákényszerítsék a szülőket a foglalkozások egy részének lemondására, "csak" arról, hogy trehány a jogszabály megfogalmazása: a fejpénzzel való elszámolásnál nem azt kéri számon, hány órát foglalkoznak a gyerekekkel, hanem azt, hogy naponta hány gyerekkel foglalkoznak. Azaz: a probléma mindössze annyi, hogy aki a jogszabályt fogalmazta, nem tudta, miről beszél, illetve, nem tudott pontosan fogalmazni... -- Ha ettől még nem kaptunk gutaütést, a vita folytatásától biztosan: a főoszt. vez. asszony a hangjában jól hallható meglepetéssel magyarázta, hogy az elszámolási szabályt NEM változtatták meg! Eddig is így kellett elszámolni, és ha a zalaegesrszegi intézmény nem így csinálta, akkor szabálytalanul járt el! -- Könyörgöm, akkor évek óta nem volt olyan revizori vizsgálat, amelyik ezt észrevette volna!?!? -- Az idő lejártával itt szakadt meg a vita, bár az ig.h. asszony elkezdte magyarázni, hogy a paciensek megszámolása mellett ő mindig szépen kimutatta, hogy hány órát adtak havonta, és eszerint kapta meg a fejpénzt stb. stb. -- Pénteken a hölgyek találkozni fognak a minisztériumban -- drukkolok mindnyájunknak, főként a csemetéinknek.

norka írta...

Hát ilyen nincs!