2008. november 24., hétfő

EGYMI

Megjártuk az EGYMI-t. És jól éreztük magunkat a Szellő utcai gyógypedagógiai ovi/suliban. A gyerekek itt kérem ölelgetik az igazgatónőt és figyelnek az elkószáltnak vélt kisebbekre(Máté), sőt félreállnak a lépcsőn a nagy lakli kamaszok ahelyett, hogy felrúgnának. Az igazgatóhelyettes egy tündér, az igazgatónő meg úgyszintén. Találtak egy integrált Montessori ovit Máténak, de felmerült a lehetősége annak, hogy a beszoktatás végett az ő gyógypedagógiai ovijukban kezdenénk. Jelenleg három gyerek van a csoportban, nem súlyos esetek. Naponta kaphatna terápiát, és kicsiben gyakororlhatná az elszakadást a napi rutint ami majd feszesebb tempóban az integráltban is része lenne a napjainak. Nekem tetszik az ötlet, mert Máté helyzetét könnyítené meg. Ami aggaszt az az, hogy hozzászokik az itteni óvónénikhez, gyerekekhez aztán el kell tőlük válnia. Nem tudom ezt hogy viselné. Az ovi tagadhatatlan előnye Mici szempontjából pont az ovi folyosóján felállított óriási madárröpde, ahol papagájok és pintyek élnek boldogan.
Bebe persze rögvest integrálódott. Boldogan üldögélt a csoportban beszélgetet az óvónénivel és a gyerekekkel. Azt se nagyon bánta, hogy engem nem lát. Hiába, ő a jutalomfalatka!! Számára szóbajöhető hely lehet ez az iskola. Van foglalkoztató osztálya és speciális osztálya is, átjárhatósággal a kettő között. Most szeretnének egy Montessori osztályt is, mert az igazgatóhelyettes Montessori pedagógus is.

4 megjegyzés:

norka írta...

És kulturáltan közel is van! Hajrá!

Marika nagymama írta...

Nagysszerűen hangzik! Hajrá, a formalitások lebonyolításához külön szorítok nektek! Hajrá!

anyanya írta...

Ez jól hangzik.

Olinál most ott tartunk, hogyha van hely az Auti suliban, akkor egy-két hónapra szegregálódik, hogy kifújhassa magát, aztán újra visszaintegrálódik, ha kezd helyre jönni. Nagyon mély gödörben van a kiscsávó.

Mama írta...

Drukkolunk Olinak! Ugye nem is olyan hülyeség néha a szegregált oktatás...Oli esetét látva, egészen pánikba estem. Sajnos ez nem egyedi dolog. Vigasztalásként idézném Bill Gates-t (szintén auti)aki a gimijében tartott előadáson azt mondta,hogy ajánlaná a srácoknak, hogy ne piszkálják az autista gyerekeket, mert nagy eséllyel egy szép napon ő lesz a főnökük. :))