2008. november 9., vasárnap

A nemzetközi helyzet fokozódik...

Már kezdek hozzászokni, hogy kis családom önmagát felülmúlva teljesít a nagy családi mátrixban. Tinédzsereim szó nélkül sütnek főznek ha arra kerül a sor, szereznek be igazolásokat a lógásaikról:), intéznek fogszabályzást és kelnek több kevesebb sikerrel önállóan fel. De most kormányunk nagyobb produkcióra kényszerít bennünket. Öt munkanapból hetet kell valahogy csinálnunk. Ugyanis a korai fejlesztés finanszírozását erősen megnyirbálni készül. Ami arra kényszeríti a korai fejlesztőket, hogy amit eddig a család idejét és energiáját kímélendő nekünk kedden egy egész napos programként tálaltak az Ilkában vagy Máténak dupla óra formájában, azt most csakis külön órákban lehet intézni, külön napokon. De még így is csökken a finanszírozás. Számoljunk egy kicsit. Nálunk ugye két gyerek is érintett. Máté négy órája és Bebe három órája az összesen 7 óra. Szóval vagy a korai fejlesztők nyitva tartanak egész héten vagy az egyik nem kap ellátást, mivel egyedül nem tudok egyszerre Pomázra és a városba is valahogy bemenni. Azt az elhanyagolható momentumot meg sem említem, hogy az eddigi futkározások is elég megterhelőek voltak, de hát csinálni kell mert a korai fejlesztés létfontosságú az ilyen gyerekeknél. Azt persze mindenki elismeri, hogy az erősen megkérdőjelezhető Gekkónak és Okosbaba programnak létjogosultsága van a gyereknevelésben, hiszen ezek a jól jövedelmező bababiznisz részeit képezik, de valahogy sérült gyerekek nem jelentenek ekkora üzletet. Nekik igazán ráér. Pedig, az időben elkezdett fejlesztés a kormánynak is pénzt spórol meg, hiszen többen lehetnek alkalmasak normál ovira, sulira dupla,tripla fejpénz nélkül , éppúgy ahogy a fogyatékosok munkához juttatása is adófizetőket eredményez és nem jótékonysági intézmény. De hát ehhez minimális észre, előrelátásra lenne szükség, ami nálunk mostanság felső körökben hiánycikk.

Ezzel párhuzamosan intézem az önkormányzatunk önrész kifizetését. Bár vannak nagyon kedves segítőim, de visszajelzésként az önkormányzat részéről azt kaptuk, hogy nem szeretnének precedenst teremteni velünk és esetleg megkockáztatni, hogy mindenki azt mondja, hogy az ő gyereke ilyen olyan különleges eset. Szóval egész délelőttöket lógtam telefonon amíg kinyomoztam, hogy milyen jogszabályok alapján kell cselekednie a drága önkormányzatnak, mert persze hogy ez törvényi kötelezettségük és nem " kérek mán egy olyan jó pár cipőt a gyereknek télire" esete, amit vagy megadnak vagy sem.

Kérdéseim.

1. Hogyan létezik és működik olyan önkormányzat amelyik nem ismeri az önkormányzati törvényeket?

2. Esetleg ismeri, de nem óhajtja betartani.

3. Amíg én egész délelőttöket töltök telefonvégen, és intézem az ügyintézők feladatát, addig ki tornáztatja, foglalkoztatja a gyerekeimet?

4. Mi történik azokkal a szülőkkel és gyerekekkel akiknek nincs Vékássy Timijük, aki a megfelelő emberhez irányítja, Anitájuk, aki összehozza az EGYMI-vel?

5. Hogy lehet, hogy nem először súgják hivatalosan azt, hogy csaljak és jelentsem be a gyereket más kerületbe, ahhoz hogy a megfelelő ellátást kaphassa?



De sebaj, a korai fejlesztés leépítése és egyben a családunk dimenzió váltása ( egyszerre kéne két helyen lennünk) ellen Ti is aláírhatjátok a petíciót itt. Szóval hajrá, csapjatok le a klaviatúrákra!

http://prae.hu/prae/petitions.php?pid=2096

1 megjegyzés:

norka írta...

Hogy itt nincs hsz, azt jelenti, hogy mindenki elment "cselekedni"!