2008. szeptember 10., szerda

Itt van az ősz, itt van újra...

S munkás mint mindig énnekem... Bocs. Mátéval megjártuk a Delej utcát ismét. Egy darabon BKV-val mentünk, mivel beragadtunk egy őrült nagy dugóba. Óriási volt. Láttunk galambokat, meg igazi metrót, és egy jólirányzott húzással amivel Mátét felrántottam a mozgólépcsőre még ezt az alkalmatosságot is megtekintettük. Bármennyire is vágyok azonban a tömegközlekedésre, környezetszennyezési és egyéb sok okból, most is bebizonyosodott, hogy babakocsival vagy a tetemes súlyú Bebével és Mátéval ez egyelőre csak álom marad. Sajnos nálunk elfelejtettek liftet mellékelni a metróhoz, bár úgy tudom ez Párizsban létező öröm a kerekesszékeseknek és a babakocsisoknak.


Na, de vissza a Delej utcához. Ez alkalommal egy bonyolult tesztet végeztettek Mátéval. Különböző játéklehetőségeket kínáltak fel neki, de nem mondták el, hogy mit várnak tőle az adott helyzetben. Érdekes volt, mert azt gondoltam, hogy mutogathatnak neki kockát, hogy " Nézd Máté, ez most egy pohár!", ő biztos nem fog inni belőle, de mindhárom alkalommal hibátlanul végrehajtotta az akciót. Babát viszont nem etetett, tőle akár ott halhatott volna éhen a játék szülinapon az a szegény gyerek. A kertben viszont megtanult egyedül csúszdázni amíg az eredményekre vártunk. Klassz kis csúszda volt lépcsővel a létra helyett.


Írásos vélemény még nincs, de a pszichológus szerint még idén nem lett volna túl jó ötlet az ovi, mivel az új helyzetek még túl nagy stresszel járnak Máténak.

Elkezdődött a pomázi Máté fejlesztés is egyelőre heti egyszer. Máté boldogan vonult be Ágiékhoz, ki viszont nem óhajtott jönni.

Bebe is elkezdte a keddi monstre fejlesztést. Egy napon van most minden neki, csoport, Dévény és egyéni, közt e egy kellemes néhány órás nagyizással. Mi nagyizunk Bebe pedig alszik egyet az egyéni előtt. A baj csak az, hogy az első alkalommal is olyan fáradt volt a csopin, hogy még azt sem bírta végig nemhogy egy Dévényt rá fél órával később. Zsófinál már egyedül ülve manipulált egész ügyesen, a sírós korszak pedig teljesen lecsengett nála mindannyiunk megkönnyebbülésére.

1 megjegyzés:

norka írta...

SZuper jó hírek mindkét srácról! :) Pénteken jöhetnek a részletek!