2008. szeptember 2., kedd

Balaton again, na és az audiológia

A Balcsi olyan balcsis volt megint. Vízibiciklivel meg sok német turistával. Tényleg tudja valaki, hogy a németek normál hangereje miért sok sok decibellel nagyobb mint a miénk? Ja, és Bebével aki révén a második napra megismerkedtünk egy hajóút szervezővel, egy pultos hölggyel és egy horgász bácsival. Máté most nehezebben viselte a nyaralást, ami nem egyenlő azzal, hogy nem élvezte a lubickot meg a sétákat, de nehezen aludt el és sokat sikított. János meg tele lett még indulás előtt csalánkiütéssel, aztán éjszakánként diszkréten fulladozott a WC-ben, hogy ne keltse fel a gyerekeket. Szegényen csak Gerda aszthma gyógyszere segített, majd idehaza az ügyelet szteroidos injekciója. De most már hajlandó meglátogatni végre az allergológust.
Hétfőn rögtön az audiológián kezdtünk. Nyugodtan sétáltunk be, abban hiú reményben hogy itt nem akadhatunk fent, de mégis sikerült. Bebe hallásgörbéje ugyanis egy lapos egyenes, és nem görbül sehova. Ez állítólag azt jelenti, hogy a dobhártya mögött folyadék van. A doktornő szerint hallani azért hall, mert forgatta a fejét a hangok felé, de a folyadék nem kéne oda. Teendő orrcsepp, Fenistil csepp, Calcium ampulla, de csak óvatosan nehogy veseköve legyen. Sokat kéne itatni ( hehe, Bebébe művészet folyadékot belekönyörögni, nemhogy sokat, de egy keveset is). Egy hónap múlva kontroll, ha még mindig van folyadék, akkor nem tudom. Gondolom valamilyen műtéttel eltávolítják.
Szóval a dolgok nem túl fényesek. Eléggé letörtem a kórház-műtét lehetőségétől is. Viszont találkoztam egy régi barátnőmmel a Bethesdába, aki valamilyen titkos receptúrával kenegeti magát (szamártej stb..), mert húsz év alatt semmit sem öregedett. Megpróbálom kicsábítani Csobánkára, túszul ejteni, és kiszedni belőle a titkot.
Mátém ma rájött, hogy jó móka egész nap a csapot nyitogatni. Szóval környezettudatosság mentesen nyitogat, zubogtat és vihorász.

4 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Jaj, drágám! Nagyon sűrű napjaid vannak! Drukkolunk Bebének és mindnyájatoknak!
Barnabás nagypapa is javulást kíván mindenkinek, és azt üzeni Bebének, hogy az ő fülébe is csopoögtetni kell mostanában is, és használnak a cseppek! Neki ugyan általában évente kétszer visszajön a hurut, de neki egyik oldalon nincs dobhártyája, egy gyerekkori skarlát szövődménye miatt.

norka írta...

Hahó!
Pont bethesdás módszer: Nurophen adagoló, óránként párszor néhány adagnyit nyomj le a torkán valami innivalót. Vizet, teát, gyümölcslevet. Majd hozzászokik az iváshoz és akkor talán jobban csúszik más módszerrel is.
Vagy adj neki valami jó édeset (higítatlan almalevet), aztán idővel egyre jobban higítsd, de akkor már rászokott az ivásra. Remélem! Jobbulást! :)

Mama írta...

Nagyiknak: Hát, tényleg kezd bonyolódni. De a változatosság gyönyörködtet.
Norka: Zseniális ötlet. Mindenképp kipróbálom, sőt közreadom a listán, mert nem vagyok egyedül ezzel a gonddal.

SE írta...

Szia, csak így ismeretlenként egy rossz végű lapos görbés változat: először orrmandula ki, közben felszúrás, ha már úgyis alszik; első havi görbejavulás; másodikhavi görberosszulás és így most előjegyzés a fülekbe altatásban rakandó ventillációs csövekre. Hónapokig. Aztán majd meglássuk. Bethesda, egyébként.