2008. szeptember 3., szerda

Vannak napok...

Vannak napok amikor még felkelni is vétek. Legjobb lenne a nagy családi ágy mélyén meghúzódni a biztonságos párnáink mélyén, egész nap csak ölelgetni a srácokat és megvárni míg a felhők eloszlanak. Na, a mai pont ilyen volt. Csak az a baj, hogy ezt nem tudni még az első napsugaraknál.
A sztori azzal kezdődik, hogy Bebe már fél hatkor talpon volt, majd egy sikeres vizelet vétellel folytatódott, átívelt a mi adminisztrációs tévedésünkből kifolyólag kikapcsolt gázunkon át Greg új iskolai élményeiig. Ebből nem a gáz ( max. kissé szagosak leszünk), hanem Greg az igazán ütős gond. Történt ugyanis, hogy az eddig jó helyen álló, műemlékvédelmi iskolájukra ingatlanbefektetők szemet vetettek, és tettek az eddig is általam nagyra becsült, Sziget gyűlölő újpesti polgármesternek egy visszautasíthatatlan ajánlatot, amit ő készségesen el is fogadott. Így a sulit rövid úton kidobták és áthelyezték egy olyan épületbe, ami kisebb is, és a lokalizációja olyan, hogy oda még a madár se repül be szívesen, mert nem biztos hogy ki is jön a másik végén. Esetleg kijön, de toll nélkül és néhány herkás tűvel a pípjében. Szóval Greg szociológiai tanulmányokat folytat jelenleg a tolerancia és multikultúra témakörében. Már látott egy betörést fényes nappal és futott vesszőt kekeckedők között, valamint rájött, hogy a helyben élők az utcát egyszerre használják küzdőtérnek, WC-nek és korzónak. Az új igazgató a régihez képest már nem toleráns, így a hangulat is más lett a suliban. Ráadásul Greget időről időre előveszi a nagy Kétségbeesés, hogy fotózásból és kreatívoskodásból a tömegkultúra világában nem lehet megélni. Hiába ilyenkor a biztató szó, nem békél. Szóval ilyen egy amolyan nap nálunk, nyűgös, gáztalan, és nagyon nyúlós.

6 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

A gázhhiány is elég kellemetlen, de ez az iskola-ügy! Nem találok szavakat, olyan felháborító!
Éppen ezért most a Nagy Kétségbeesőt sem időszerű azzal biztatni (helyrebillenteni), hogy az ember azért tanul(jon) mást is, mint ami a szíve csücske, mert abból összejöhet a megélhetés addig is, amíg a kreativitást elismeri a nagyvilág...
Szorítunk nektek!
Mikor derül ki a fejlesztések őszi menetrendje?

norka írta...

Meleg víz akad nálunk elég, ha forró fürdőre vágytok!
Szipálra ráhajtok, induljon már a tanfolyam. Agyon fogja dicsérni a pasit!

macskadék írta...

Wáh. És még én hittem azt, h szar suliban vagyok. (Mármint izé... más szempontból télleg az volt, különben nem lennék én is folyamatosan kétségbeesve miután vége. Pff.)
Amúgy sztem jó lenne megtanítani a srácot önvédelemre is, ha már így sikerült. Ami a kreativitást illeti, már előre kereshet vki nekem egy jó angol könyvkiadót... :P

Mama írta...

Mindenkinek köszi. A meleg víz felajánló barátnémnak külön is. Meredithnek: Greg max a futásban jeleskedhetne. Esetleg szembe vakuzhat valakit. Azon a környéken egyedül a suli sport szakosai fogják túlélni:)) A többi egy csapat művész... Greg is külföldben gondolkodik, de az sem könnyű kapcsolatok nélkül.

anyanya írta...

Ajvé oktatási intézmények átreformálás, vazze. És most mi lesz? Kerestek másikat vagy marad a szembevakuzós megoldás futással és agyhalállal körítve?

Mama írta...

Anyanya: Szerintem maradunk amíg lehet. Greg fotózni szeret és hihetetlen agyveleje ellenére tanulni nem. Itt van fotó szak, szóval legalább ez jó benne, művészeti, szóval a tanulást nem veszik véresen komolyan. Ha átraknám valami másba, ahol csak a hajtás lenne kreatívoskodás nélkül, az én Gregem a mostani állapotában cirka fél év alatt dobatná ki magát. Greg tegnap rossz paszban is volt, várok egy derűsebb pillanatára.