2009. július 13., hétfő

Mátéságok

Máté komoly vizsgálatnak vetette alá gepárdot, a műanyag állatkát. Mélyen a szemébe nézett, majd így szólt, " Nyisd ki a szádat!" Belekukkantva mindnet rendbentalált. " Most reagálnod kell!"- szólította fel a nyilván betgeskedő állatot.
Mostanában, ha nem tud valamilyen érzelmet kifejezni, nem talál rá pontos szavakat, egyszerűen valamilyen versből próbál odaillő idézetet mondani. Íme kettő ezek közül. Az alap helyzet, hoyg Mici megrémül a macskától, és bömbölve ordítja: " Jajgat a féreg,nehogy elnyelje!"
" Vigyázz, nehogy bajbaessél!" . Az első idézet Gryllus Vilmostól, a második Zelk Zoltántól származik. Ez az egész azért nagyon érdekes nekem, mert láthatólag Máté egyrészt jól értelmezte a vers részletek mondandóját, másrészt ezt még egy igen zaklatott helyzetben is jól alkalmazta.

5 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Óriási! Gratulálunk mindnyájatoknak!
Egyébként igazolva látom, amit mindig hajtogattam (már akkor, amikor kezdett aggasztani a beszéd késése, de még nyoma nem volt diagnózisnak), hogy Máté mindent felfog, megért, reakciói is vannak, "csak" kifejezni nem tudja őket!! -- Lám, most már tud visszajelzést adni, nem is akármilyet, bár nyilván sok idő, türelem és munka kel aahoz, hogy a "világ" számára is elfogadható, könnyebben érthető módon viselkedjék és fejezze ki magát!

Kata írta...

Nagyon ügyes a Máté!!!!
Igazán jól tudja hasznosítani a tudását! Szuper gyerek!:)
Remélem a Félixem is lesz egyszer ennyire ügyes!
A Félixemnek meg a cicák a kedvencei!:)

Mama írta...

Mici is szerette eddig őket, de most kaptunk egy olyan de olyan cicát, hogy... János szerint, mivel katonatiszttől van a cicc, biztos, hogy titkos katonai kisérletek erdményeként lett ilyen. Hiperaktív, komoly szinten harap (persze csak játékból),az állandó ugrálástól csupa izom, és persze nagyon bájos. Ma reggel hallottuk, hogy ül az ablakban, madarat bűvöl és nagyon sajátságosan csattogtatja a fogsorát. Volt már pár macskánk, de én ilyet még nem láttam még egy sziámi kölyöknél sem.
Félix is biztos kidolgozza előbb vagy utóbb a saját verzióját az önkifejezésre. Máté sem csinálja ezt olyan régen.

Marika nagymama írta...

Lemaradt egy kérdésem: kit/mit utánoz Máté, illetve honnan veszi a "most reagálnod kell!" mondatot?

Papa írta...

Az állatorvost az ismeretterjesztő tévéműsorból. A hét egyik fénypontja számára amikor együtt visszük a macskát hogy "szurit kapjon a popsijába".