2008. március 5., szerda

Dzseofik

Máté ma ott gubbasztott az egyik kedvenc könyvével, Tippi Afrikábannal. Ez egy fotóalbum egy kislányról aki Afrikában nőtt fel, és mindenféle állattal barátkozott össze. Nagyon szépek a képek. Máté egyszer csak motyogni kezdett:-Dzseofik,dzeofik! Odamentem megnézni mi is lehet az a titokzatos dzseofik. Máté a könyv sarkában lévő sárga kis téglalapot mutogatta mellette a National Geographic címmel. Ez a kedvenc csatornája . Szereti az állatos ismeretterjesztőket, bár ezt is igen szűrni kell, mert Mici kedvenc csatornája bővölködik az így marcangol a grizzli embert jellegű műsorokban. A gyerekek által közkedvelt Minimax és egyebek viszont teljesen hidegen hagyják. Az óriási tornádó alatt megjelent a fürdőszobában Máté, szája legörbült, szeme tele könnyel, és némán mutogatott a nappali felé. Láthatólag nem tudta a bánatát szavakba önteni. Elmentem vele a nappaliig, gondolván biztos a vihartól ijedt meg. De nem! Szomorúan mutogatta a tévét, ahol átmeneti zavar támadt az adásban a förgetegtől, és ezzel szünetelt Máté kedvenc majmos ismeretterjesztő N.G.-ja . Azon nem is csodálkozom már, hogy tudja az emberszabású majmokat, és meg is mutatja, kis küzdelem után, hogy mit tudnak a hüvelykujjukkal rokonaink csinálni ( itt most nem a közvetlen családomra gondolok ).

8 megjegyzés:

norka írta...

Szerintem fizess neki elő a NG Kids-re! Nem azért, mert egy barátnőm szerkeszti ;), hanem mert tényleg aranyos! Most épp matricagyűjtő akció van, no meg vízben hatszorosára duzzadó dinó, szóval naon megéri azt a 375 forintot.

Mama írta...

Köszi Norka! Nem túl kicsi még a dologhoz? Dinónk kettő is van olyan duzzadós fajta. Annántól kaptuk, aki a legklasszabb ajándékokat szokta adni karácsonyra( pattanós, mágneses gyurma, angyalszárnyas póló stb...). A dinók a puffadás után újra lelappadnak, a mieink most megint aprók.

norka írta...

A miénk meg nem duzzad, mert Marcika állandóan kiveszi a vízből, a vizet kiönti a nappali kövén, aztán megy az veszekedés, átöltözés...
Kicsik még, de néha nézegeti Marci, másrészt később úgy fog örülni, hogy megvannak a régi számok is! ;)

xyz írta...

Szia,

érdekelne, hogy Mátéval hova jártok fejlesztésre? Négyéves aspergeres kisfiamnak ez idáig nem sikerült hatásos fejlesztést találnom:(
Mailben is jöhet, ha gondolod.
Nagyon köszönöm!

Marika nagymama írta...

Jó ízlése van Máténak! És megegyezik Barnabás nagypapáéval: neki is a majmok a kedvencei, legszívesebben ő is a NatGeo meg az Animal Plaenet majmos filmjeit nézi. (Azért csak róla mondom, mert nem nézek tévét -- bár unokáim társaságában biztosan én is élvezném...)

Papa írta...

Szia Vad;

Nem mutatja a profilodat, ha a nevedre kattintok, adsz mailcímet?

xyz írta...

Kedves Papa,

ludveerc@gmail.com

(Bocs, azt hittem, kiírja a profilomat, ha gmail-os vagyok...).

Előre is nagyon köszönöm!

anyanya írta...

Levagtam Oli hajat es hajvagas utan of course tele volt a meztelen teste hajmaradvanyokkal. Vegignez magan:
- Anya, most ugy nezek ki, mint egy szorember. De az is lehet, hogy olyan szoros vagyok, mint egy allat.