2008. december 18., csütörtök

Szakértők


Tegnap megérkezett Máté szakértői véleménye a Dohány utcából. Ez csak valami vicc lehet. Kerestem a kamerát ami biztos felvesz valahol, aztán meg jönnek a pezsgős hírességek. De nem jöttek. Máté szakvéleményében ez áll, "feltételezhetően értelmi fogyatékos". Ja és persze az, hogy erre beható komplex vizsgálatok után jutottak. Összesen tíz percet töltöttem el egy szobában adatfelvétellel a díszes társasággal, ezalatt Máté úgy gondolta hogy köszöni nem akar részt venni ebben és a folyosón szaladgált. Még mondták is a hölgyek, hogy nem gond, hiszen elszökni innen nem tud, ők meg elfogadják a Delej utca véleményét. Csakhogy abban, sőt egyik véleményben sem szerepel a feltételezett értelmi fogyatékosság ténye. És hogy a vicc teljes legyen a szakértők eme komplex vizsgálat után kijelölték Bencének az ovit. Igen, Bebének, mert hogy összekeverték a két gyereket. Még jó hogy nem Gerda kapta a Szellő utcai beutalót:)
Ma reggel igen fagyos hangnemben telefonáltam a Dohány utcába, ahol a főnökkel sikerült beszélnem. Rákérdeztem, hogy pontosan hol és mikor végezték a komplex vizsgálatot és mióta hívják Mátét Bencének. Elnézést kértek és holnapra visszahívást ígértek. Nem nyugtat meg, hogy ez a banda fog foglalkozni Bebével és Mátéval is ezentúl.
Aznap elbúcsúztunk Ágitól is. Rémes volt. Nagyon megviselt bennünket, hogy a közös munkának vége. Még jó, hogy Máté fel se fogta a dolgot. Ági remek ember és gyógypedagógus. Bárkinek szüksége lenne bármikor rá, tiszta szívemből ajánlom őt.
Szóval a tegnapi nap az igazi és álszakértők közt telt el.

2 megjegyzés:

Szamóca írta...

Hát ez tényleg vicc és szomorú, hogy ennyire szakértenek...
Remélem a fagyos hangnemed hat rájuk!!

norka írta...

Ági miatt ejtettem egy könnycseppet. Marciban olyan nyomot hagyott, hogy még a héten is emlegette, hogyaszongya "ládaágimhoz akarok menni". Köszönjük, Ági, ezerszer is.

Dohányra nem mondok semmit, grrrr. Gergőnek egy jó bölcsi esetleg?