2008. május 22., csütörtök

Csodák csodája

Így mászik a macska a fára.
Így sétált végig...



Mátéval és Bebével tegnap eljutottunk a játszóra. Máté pedig csodák csodájára kiszállt a hintából és kipróbálta az egyensúlyozó alkalmatosságot. Nem is olyan régen eltöltöttünk egy kis időt az ovisokkal a játszótéren ahol Máténak nagyon tetszett, hogy a gyerekek mindenfélét csináltak. Most meg ő is ki akarta próbálni a dolgot. Kis lépés ez egy gyereknek, de nagy lépés Máténak :) Utánoz és kipróbál! Egészen ügyesen egyensúlyozott végig, ami szintén nagy szó, csak a végén kellett lesegíteni, meg az elején fel. És ha még ez nem lenne elég, az önkormányzatnál a csüggedt kérésemre, hogy köszönjön, váratlanul integetett és sziázott. Este kitört a balhé a Duplo tulajdonjoga felett ( Máté olvasatában minden az övé) és rettenetes ordítozásba kezdett, amitől viszont Bebét törte ki a frász. Szépen bevittem a szobájába, és elmagyaráztam néki, hogy más is játszhat néhány darabbal, és nem lehet így ordítozni, mert ez fáj más ember fülének, valamint hogy csak akkor lehet velünk ha nem kiabál. Később amikor megkérdeztem tőle az esti vetkőzésnél, hogy miért kellett a szobájában lennie, összefoglalta, hogy mert nem veszünk el mindent és nem sikítozunk ennyire. Ilyet se hallottam még tőle! Pontosan értette a kérdést, a történéseket, sőt válaszolni is hajlandó volt.

4 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Remek! Hajrá, Máté! Hajrá, drága Mama! Hajrá, mindenki, aki ilyen szeretettel és figyelemmel veszi körül Mátét! Csak így tovább!

Szamóca írta...

...hát ahogy fogja a fát, meg ahogyan egyensúlyozik, mind olyannak látszik innen, mintha tudná mi is lehet a számára legfejlesztőbb dolog...:))
( a fánál a fa-ölelgetőkre gondolok, akik energia-nyerésre használják ezt:)

Zsuzsa

norka írta...

:) Ez TÉNYLEG nagy lépés! :)

Mama írta...

Zsuzsának:
A fák ölelgetése napi program mindenhol. Olyankor ő egy pele vagy mecska aki felmászik a fára. Legalább is ezt szokta motyogni magának. Amúgy a gyógypedagógusunk szerint tényleg olyan játékokat választ amire akkor az idegrendszerének szüksége van, meg persze meg is érett rá. A felmászásra pl: egy csúszdára még nem, így nem is erőltetem a dolgot. A lánykáid meg egyszerűen gyönyörűek.