2007. november 12., hétfő

Fejlesztődünk, egyébként meg üdv a jégbarlangból !







Eljött az új hét, és mi ismét Áginál kezdtünk. Máté egyáltalán nem sírt, sőt óra közben két percre ki is mentem, és akkor is csak szelíden morgolódott. Megint hintáztak, rajzoltak, és a torna teremben is próbálkoztak. A tavalyi fejlesztőbéli mozgásfejlesztős élményeinkhez képestóriási volt az előrelépés. AkkorMáté jórészt hajthatatlan maradt abban a kérdésben, hogy ő biza a trambulint és más kütyüket ki nem próbálja. Most vígan viháncolt a trambulinon, átmászott az akadályokon. Valószínűleg mostanra ért meg az idegrendszere, hogy az élet ilyen ínyencségeit is tudja élvezni. Ági nagyon bizakodó Máté fejlesztését illetőleg, mert nagyon figyel rá, és gyorsan tanul. Januártól esetleg már néhány gyerekkel közös foglalkozást is terveznénk, hogy valahogy rávezessük arra, hogy a gyerekek jó dolgok.



Ági után elmentünk Bebével méreckedni. Már akkor gyanús volt nekem a falu fűtésrendszere, mert az általában a tropikárium hangulatát idéző hőmérséklet szokott fogadni a védőnéni kuckójában, most viszont zimankó és brutál hideg volt. Több könnyes szemű kismama menekülőre fogta, hogy ne kelljen levetkőztetnie ártatlan gyermekét , és ezzel egyfajta taigetoszi ítéletnek alávetnie. Nem mindenki kiváncsi a gyermek életképességére...De mi nem hátráltunk. Az eredmény szép. Bebe 7900gr és 65 cm..



A hideg oka aztán megoldódott. Valaki tévedésből elvágta a főnyomócsövet, és ezzel fűtésmentesítette Csobánkát. Még most sincs fűtés, a lakás viszont kellemsen kihült. Ahogy megy le a nap egyre gondterheltebben lehelgetem a körmeimet, és latolgatom az életbenmaradás esélyeit. Persze meleg víz sincs, sem főzési lehetőség, tehát a tejbegríz menüm is ugrott, a személyes higéniánkról már nem is szólva.

4 megjegyzés:

anyanya írta...

Olivér idejött miközben ezeket a képeket nézegettem, és ezt mondta: ez itt az én nadrágom, anya ugye? Hány éve is nem hordja? kb. 3. Most már én is felismerem:)

Mama írta...

Hát igen a memóriájuk mint az elefántté. Máté nagyrészt Oli ruháit hordja, úgyhogy fogunk még meglepetést okozni neki. :))

norka írta...

Hahó!

Még mindig nincs fűtés?

Ági :love:, de tényleg! És lelkes Máté ügyében, olyan aranyosakat mondott. És ha kell gyerektársaság. (Éssel szeretek mondatokat kezdeni.)

Most meg kell néznem, még mit írtál.

norka írta...

Ja igen, hogy megelőzte Bebus a Tomikát!!!!! (7810 tegnap)