2007. november 13., kedd

Krupp

Az Laci doki szerint kruppos lett Bebe, ami ilyen kicsi korban elég bajos lehet. Felszerelkeztünk szteroidos kúppal meg kalcium ampullával és várjuk a sorsdöntő éjszakát. Ha minden kötél szakad meglátogatjuk a Bethesda Kórházat egy kis vízipipázásra.

9 megjegyzés:

anyanya írta...

es dr Theiss lándzsás útifűvel is szerelkezettek fel, valamint szerezettek be hidegpáráztatót. Mivel Bebe közgyógyós igy elég jó áron be tudtok szerezni egyet, már ha a doki jófej és felirja.

anyanya írta...

de lehet, hogy nekem is meg van még a páráztató nagyanyámnál, ha előkerül megkérdezem tőle, és ha megvan akkor küldöm Jánossal

Marika nagymama írta...

Hajaj! Szegény kicsi köhögős Bebe! Hosszú éjszakáitok lesznek. -- János csak majdnem volt kruppos: keservesen és hosszan köhögött, és a gyerekorvos sem tudta eldönteni, hogy lesz vagy nem lesz belőle igazi (preudo)krupppos roham. Tizennégy hónapos korában kezdődött (Bebe lekörözte...), végül nem lett belőle igazi fuldoklás, "csak" nehéz köhögés; az évek során sok-sok gyógyszert beszedett, sok liter vizet, kamillateát párologtattunk el mellette. Kisiskolás korára nőtte ki.
Amíg nincsen párásítótok: ha jó hideg van kint, az alaposan fölöltöztetett babára rá lehet nyitni az ablakot, mindjárt lesz bent hideg pára... (nyári melegben a kinyitott hűtőajtó előtt is megkönnyebbül a pici pár percre).
Mi megvagyunk, és drukkolunk nektek. Nagyon vigyázzatok (és -- ha másképp nem -- felváltva aludjatok is, mert anélkül nem megy, nem mehet)!

Mama írta...

Greg is volt kruppos, úgyhogy már volt benne részem.A baj az, hogy Bebe nagyon kicsi még, és ezéert szűkebbek anatómiailag is a hörgők, és ehhez jön még a mostani szűkület. Orsi, szerinted az a párásító is jó ami meleg gőzt fúj ki magából? Mert olyanunk van egy ősrégi darab.

anyanya írta...

csak hidegpára!
ahogy Marika nagyi irta, a nyitott ablak is nagyon jó...
megpróbálom ma a rohanógép a nagyanyámat elérni, remélem nem csavarog...
ha elalszik Bebe akkor ugye már nem köhög, fuldoklik?
hu, tudom milyen ez, azok az éjszkakák, nem kivánom vissza.
Lándzsás utifűvet szerezzetek be, mert az tényleg nagyon jó, és nem szteroid, hanem gyógynövény

anyanya írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mama írta...

Köszi a lándzsás útifű tippet. Szerinted ezt szedheti egy öt hónapos is? Nekünk Mukoprontot írtak elő.

anyanya írta...

igen, Oli kb. 2 hónaposan kezdte el szedni.
Nem irom le a rémtörténetet, ami Olival volt, de a lándzsás útifű nagyon sokat segitett.
A Mucopront köptető, az útifű meg köhögést csillapit. Szárazan köhög most, vagy már van némi felszakadozó cucc is? Az én tapasztalatom az, hogy amikor szárazon köhög nem nagyon szabad köptetőt adni, mert az csak gerjeszti a köhögést, de nincs mit nagyon felszakitania még. Mondjunk ez az én tapasztalatom, tudom a dokik néha mást mondanak...
Nagyi űldözve, nem tudom hova szivódott fel megint. Tegnap még Olira vigyázott. Hogy 83 évesen miért nem tud néha seggén maradni, nem értem. Vagy nem hallja a telefont...
A telefonról jut eszembe: akárhányszor fel akarlak hivni mindig eszembe jut, hogy talán az összes gyerek épp a nyakadon meg egyebek. Van olyan amikor egy kicsit nyugisabb, vagy hivjalak bármikor és majd szólsz, hogy most nem jó? puszi

Mama írta...

Hívhatsz bármikor, legfeljebb majd szólok. Már köhög fel némi trutyit.Főleg az esték húzósak úgy hat után kezdődik a tánc,de gondolom ez így van nálatok is :)