2008. január 17., csütörtök

Kacsa Jóléti Szolgálat

A mai nappal megnyitottuk a K.J.Sz. helyi irodáját. Gondozásunkba vettünk 13 kacsát a pataknál. Az ellátmányt szétosztottuk közöttük, és a szolgálat tudományos munkatársa, etológusa röpke háromnegyed órás megfigyelés után elégedetten távozott. Most megpróbálom kiolvasztani a kezemet. A K.J.Sz a jövőben tervezi tantúrák vezetését is.

3 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Az etológia nagyon fontos tudomány! Barnabás nagypapa üzeni, hogy azért az atomfizikáról se tessék megfeletkezni (nem jutott eszébe, hogy egy félig befagyott patak kevéssé alkalmas az alapvető fizikai törvények tanulmányozására kavicsdobálás formájában -- de majd lesz tavasz és továbblépés ebben is, ha eljön az ideje).
Itt járt egyik rég látott barátnőm, akinek a felnőtt lánya az Animus kiadónál dolgozik (ők adták ki Attwood könyvét is). Elolvasta Attwood-ot, amikor kiderült, hogy egykori osztálytársa (fiú), akinek nagyon furcsa dolgai voltak, és sok komfliktusa az iskolával, érettségi után kikerült az Államokba, ahol egyrészt felnőttként diagnosztizálták nála az Asperger szindrómát, másrészt fizikus lett, és boldog ember; tartják a kapcsolatot ma is.
Szóval sokféle utat járunk, mindegyiket apró lépésenként, és a lépések nehézségei között néha nehéz a távlatokra gondolni (pedig habostortákról van szó...)
Greg miért pont Amszterdamba készül?
Gratulálok Bebe haladásához! Azt az üldögélést amúgy sem kell elsietni.
Hazsnálja azt a kék hengert, amit kapott? úgye, Te alkalmazod, amikor tornásztatod Bebét, foglalkozol vele? A korai fejlesztés és a Dévény-féle tevékenység hogy' függ össze? Most nem igazán értem, hogy melyikre jártok?
Azt meg remélem, eljön az az idő is, amikor már ránk is hajlandó lesz mosolyogni!
Mit csinál a vérnyomásod? Tudsz azért ennyi habostrota között pihenni is egyszer-egyszer?
Mit csinál a családapa a habostorták között?
(gond van a számítógépemmel, nem férek hozzá a saját e-mail zékemhez, nagyon várom, hogy János a következő vizsgája után (! csak akkor + ha Te is tudod nélkülözni egy-két órát!) segítsen helyreállítani a rendszert)

Mama írta...

Nagyinak:
Hazsnáljuk a hengert a tornához. Ráhasal és úgy nyúlkál dolgokért, gyakorlatilag kiváltjuk vele a négykézlábállást, amit a gyenge csípő miatt nem tud, de azért a többi finommotoros képessége fejlődhet.
Gregnek tetszik, hogy biciklivel jár mindenki, meg olyan nyüzsgős kultúr vidék, meg persze itt talán nagyobb esélye lenne mint fotósnak.( Már szerinte :))
A korai fejlesztés a Dévény két külön dolog. Az egyiket egy gyógypedagógus végzi, a másikat egy gyógytornász. A két óra nálunk egymás után jönnek kedden. A Dévény az izmokat hozza olyan állapotba, hogy minél pontosabb válaszokat tudjanak adni az agyi parancsoknak. A korai pedig főleg a kognitív fejlesztésre áll rá, bár persze minden mindennel összefügg.
Pihenni azt nem nagyon tudok, de néha azért sikerül leállnom. A vérnyomásomnak drasztikusabb fogyás kéne érzésem szerint. Nem olyan magas mint volt, de néha azért elérjük a 160-at.
A papa szegény tartja a frontot munka, család és iskola között. Ja, és Micit hintáztatja amikor épp ráér.
Nagypapának és neked is puszi és puszi!!!!

Marika nagymama írta...

Érthető, hogy egymás után jön a két foglalkozás, mert így csak hetenként egyszer kell bejönni a városba, bár ez a megoldás sem egyszerű, ahogy sejtem. -- Várjuk a tavaszt, amikor majd a "szeánszok" után megint lehet találkozni a Városligetben, olyankor, amikor az időjárás kegyes hozzánk, és nektek is jólesik.