2009. január 3., szombat

Karácsony


Idén kambodzsai karácsonyt tartottunk a srácokkal. Az ötlet egy főzős agyatlanságból jött, és nálunk Greg pörgette ki a földgömbön a megfelelő országot Kambodzsáról túl sok érdemleges infót ugyan nem sikerült gyűjtenünk, főként nem a helyi jellegzetes ételekről. Szóval maradt a keleti konyha verzió. Két napig főztünk Greggel húsosat, Gerivel vegásat. Aztán este a összegyűlt a fa alatt egy halom strandpapucsos, rizskalap utánzatos, strandkendős alak hogy elénekelje a Mennyből az angyalt... Greg szerint pot úgy festettünk, mint amikor az amerikaiak megpróbálják kitalálni milyenek is a magyarok és beöltöznek csikósnak. De azért jót ettünk a mindenféléből este.

Idén Mici is jobban viselte a karácsonyt. Örült a játékoknak és a fának is.

Aztán jött a sok meglepetés Nagymamáéknál, és Katáéknál. Nagy a család, és ilyenkor olyan jó végre együtt lenni. Miközben Borival elénekeltük a Kiskarácsonyt, én titkon rettenetesen örültem hogy ezek az emberek az én családom.

7 megjegyzés:

kökény bori írta...

legközelebb nálatok karácsonyozunk a petivel, ez a kambodzsai földönülős strandpapucsos kisboldogság egyszerűen zseniális

Marika nagymama írta...

Nagyszerű!
Mi is boldogok vagyunk attól, hogy Ti, a kambodzsai karácsonyozók (meg a többiek) vagytok a mi csládunk!!!
Ha sok zöldség volt az egyes fogások alapja, és kevés hús, vagy inább hal, sokféle fűszerrel, a körítés pedig főtt rizs, akkor el is találtátok. Egyébként arrafelé az emberek megesznek mindent, amit az erdőben össze tudnak gyűjteni (bizonyos rovarokat is), és van egy halból rejesztett mártásuk, amelyet gyakorta használnak (Brnabás nagypapa szereti, nekem nem megy), továbbá kézzel esznek, ahogy Indiában szokás. De mi sem jártunk ott; igazán hiteles ismeretek szerezhetők barátnőmtől, közös ismerősünktől.

Mama írta...

Drága Bori!
Ne várjatok Karácsonyig! Ha kijöttök, előzőleg kipörgethettek valamit magunknak, és rendezhetünk eszerinti vendégeskedést. Remélem azért nem kell busman vacsit főznöm, meg annyira nem is mutatok már jól egy antilop bőr alsóban:))
Nagyi:
Akkor nem tévedtünk nagyot, de kár hogy a kézzel evésről nem tudtam. Egy fülig maszatos strandpapucsos banda lett volna a csúcspont.

Marika nagymama írta...

Ez úgy volt tökéletes, ahogy megrendeztétek! Elnézést, hogy itten tudóskodom,,,

norka írta...

Ha marad még egy kis bogár- vagy hernyósült, valamikor mi is átugranánk, ha másképp nem, délelőtt kettesben T-val!

Mama írta...

Neked ha kell kiások valami fagyott példányt:)) Mostanában bszokunk, szerdán orvos esetleg csütörtök délután, mielőtt mész Marciért vagy péntek?

kata írta...

hát ez isteni!!! aszittem csak mi bírunk ilyen hülyék lenni! mi ugyanis Peti kérésére ugyanígy a nappaliban szoktunk piknikezni télvíz idején. de kambodzsai ínyencségek nélkül sajnos, úgyhogy nálatok a pont! :)