2007. október 30., kedd

Borosbegy

Tegnap találtunk séta közben egy kissé kába vörösbegyet az út mentén. Bebugyoláltuk a kabátunkba és hazavittük. Otthon aztán magához tért és elengedhettük. Máté nagyon lelkes volt. Nagyon jól mulatott bármin amit szegény begy a rövid kalitkás megfigyelési ideje alatt csinált. Még ma is emlgette a borosbegyet.
Tegnap este még kiderült, hogy a magasvérnyomásom visszatért. Ez kissé aggaszt, így most némi diétára és orvosra kényszerülök. Remélem nem kell majd állandóan gyógyszereznem magamat.

9 megjegyzés:

norka írta...

Jajj, ne! Mennyi? Mitől? (Na jó, ez költői volt.) Vigyázz magadra és ne egy szál pólóban járj a játszóra! És különben is!

kökény bori írta...

...és egyáltalán...

Mama írta...

162/107 Hát van miből leadni minden szinten.:)

Marika nagymama írta...

Jaj, Kriszti! Szédülsz? Fejed fáj? Mennyire ment föl? Mire reagáltál vele?Nagyon-nagyon figyelj magadra is, nemcsak a királyfiakra, királykisasszonyra, senki meg nem tudja nekik/velük tenni, amit Te csinálsz!
Kérlek szépen, tudasd, mit tanácsol a doktor. --
Ami a borosbegyet illeti, Barnabás nagypapa lelkeseddik: Máté megelőzte őt! Ő 13-14 éves volt, amikor először találkozott a Bükkben egy vörösbeggyel, én valószínűleg még később.

norka írta...

Úúúristen, az nagyon magas. Majd jól elkérem a tibeti fokhagymakúrás receptet, minden reggel legálisan fokhagymás pálinka? :) De tényleg jó értisztító. Bár lehet, hogy a családban nálatok hamarabb meglesz, mint hogy én megszerzem.
És persze szúúúúúúúszááááá!
Holnap babaklub?!

anyanya írta...

Tessék megmondani a vérnyomásnak, hogy csoki jár azért ha lejjebb megy :) Vigyázz Magadra!!!

Anna írta...

Erre gondoltok?

Magas vérnyomás, érelmeszesedés elleni szer

Hozzávalók:
12 dkg fokhagyma
3 EK méz
1,5 dkg élesztő
1 l ásványvíz

A fokhagymát összevágjuk, az élesztőt rámorzsoljuk. Az egészet összekeverjük a mézzel és a vízzel. 9 napig hagyjuk állni, de naponta rázogassuk meg.
Ha elkészült, naponta 3x1 evőkanállal kell étkezés előtt fogyasztani. (Cukorbetegeknek nem javasolt a méz miatt!)

norka írta...

Szerintem ez is nagyon jó, a lényeg az elegendő fokhagyma bevitele, az enyém egyébként ez (vigyázat, forrás: www.boszorka.com). A kínai amúgy tibetit jelent, meg persze ha továbbküldöd 6 ismerősödnek 7 órán belül, akkor 8 napon belül nyersz 9 millió forintot. :)

Fokhagyma-kúra

A fokhagymát gyógyászati célra kúraszerűen alkalmazhatjuk - ehhez kínálok most két receptet.
Az első recept használata érszűkület, érelmeszesedés ellen hatásos, kínai eredetű. 1971-ben, egy UNESCO-expedíció során találtak rá egy agyagtáblán - azóta számtalan nyelvre lefordították és hatékony eleme lett a népi gyógyászatnak.

Különlegessége, hogy nem drasztikusan hat (megkockáztatva ezáltal, hogy "takarítás" közben valami felszedett lerakódás elzárjon egy eret!) - hanem szépen fokozatosan tisztítja ki az ereinket.

Elkészítése:
350 gramm megtisztított fokhagymát összezúzunk, majd felöntjük 300 gramm tiszta (96%-os) alkohollal. Az edényt jól lezárjuk és 10 napig érleljük. Ezt követően egy tiszta ruhán keresztül leszűrjük és újabb két napig pihentetjük.
A két nap után az alábbi táblázat szerint kell naponta háromszor, evés előtt - alkalmanként 50 gramm tejbe csepegtetve fogyasztani.

Nap: reggeli ebéd vacsora
1.nap 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2.nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3.nap 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4.nap 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5.nap 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6.nap 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7.nap 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8.nap 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9.nap 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10.nap 3 csepp 2 csepp 1 csepp


A 11. naptól 25 cseppet kell fogyasztanunk naponta 3 alkalommal, amíg el nem fogy a maradék.
50-55 éves korig 5 évente, 55 év felett 3-4 évente elegendő megismételni. Aki nem már eleve teljesen meszes erekkel kezd neki, hanem tudja, hogy hajlamos rá (családilag, álló munka stb.) - az biztos lehet benne, hogy 70-80 évesen is rugalmas érfalai lesznek.

Mama írta...

Köszi mindenkinek a tippeket. Ki fogom őket próbálni. Annáét állandósítva, Norkáét meg kúraszerűen.