2007. december 7., péntek

Új Mátéság

Máté a foltos kecskéről :-Bikolor káske!

4 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Gratulálok!
Ha jól értettem, ez bizony azt jelenti, hogy Máté el tudta vonatkoztatni a foltos külsőt a (konkrét) foltos tárgytól, és helyesen vitte át a megnevezést egy másik tárgyra. Ez nem kis dolog ám!

Marika nagymama írta...

Többször eszembe jutott, most végre megkérdezem: hogyan lehet archiválni a blog tartalmát? Nagyon érdekes lesz ám évek múltán vissza"lapozni", és megnézni, hogy is volt annak idején, és a gyerekeknek maguknak is fontos lesz, hogy idővel ők is lássák! (Amikor még fénykép sem volt, azt hiszem, többet meséltek a gyerekeknek, de elvsztek az előző nemzedékek apró kalandjai, viszont a világ nem változott ilyen szédítő sebességgel, talán nem is volt akkora jelentősége...)

Mama írta...

Majd a Jánost nyaggatom archiválás ügyben. Az én nagy ötletem az lett volna nektek karácsonyra , hogy kinyomtatjuk az eddigieket, de sajnos még erre sem jöttünk rá. De lesz még más ünnep is, hátha addig...

Marika nagymama írta...

Örülnénk neki, remek ötlet!
De tőlünk függetlenül érdemes lesz archiválni az egészet, képestől, szövegestől -- és amikor meglesz, mi (is) nagy becsben fogjuk tartani. Remélem, János megtalálja a módját, előbb, mint a rendszergazda törli a régi bejegyzéseket, mint elavultakat.
Nekem sem volt türelmem kitanulni a rendszert; például itt lejjebb látom az ajánljatot, hogy a megjegyzéseket elküldi az e-mail címemre, de nem tudok róla, hogy ilyet kívántam volna tőle, néhány napja mégis küldi. Elolvasni nem tudom, mert valamilyen más kódot használ az ékezetes betűkre, mint a rendszerem, de legalább gyorsan "jövök" megnézni a fejleményeket...