2008. február 7., csütörtök

Máté épít

Igen, végre! Máté minden varázslat nélkül tegnap felépített egy óriási tornyot. Csak úgy, önállóan!Magasabb volt mint ő, ezért az utolsó kockák felrakását rám bízta.Ez az új módszer remélem beválik nála. Ez mindenesetre gyorsan ment.

7 megjegyzés:

norka írta...

Majd milyen jó lesz, amikor Nobel díjat kap! :))))
Enyémek rendben, randi akár mehet. Hétvégénk zsufi, esetleg jövő hétvége?

Marika nagymama írta...

Mindig is bíztunk a türelmedben, találékonyságodban és a kitartásotokban, és hadd mondjam, hogy legalább ennyire Máté képességeiben! Utóbbihoz persze meg kell találnunk az utat, neki pedig a kifejezés módjait -- úgy látom, hétről hétre történik egy-egy lépés előre. Megint gratulálunk! (Ez utóbbit többször nemigen fogom leírni, mert unalmassá válik, de tudhatjátok: minden pici lépésnek -- sőt, minden hírnek! -- nagyon örülünk mind a ketten.)

Mama írta...

János a hétvégéken el van havazva. Új órarendje van, ami nem csak azzal lepte meg, hogy a távoktatás keretein belül hétköznap munkaidőben kéne járnia suliba, de a szombatjai nagy része egész este fél nyolcig betáblázva. Ez egy nagyon húzós félév lesz. DE Vannak szabad szombatjaink, és vasárnapjaink. Javaslom, hogy ez alkalommal a fiúk egyeztessenek.

Mama írta...

Marika nagyinak
Köszönjük szépen! Szeretem a májamat hízlalni (libának kellett volna mennem).

andrea írta...

ügyesek vagytok!

Mama írta...

Köszi Andi!Most készülök kipróbálni Mátéval a blogotokon szereplő korai olvasás tanítási módszert. Nem ragaszkodom az olvasás korai megkezdéséhez ( Greg megtanult magától négy évesen, amikor az érdeklődése eljutott odáig), de jónak tűnnek a gyakorlatok. Megpróbálom beépíteni Máté feladatai közé.

Marika nagymama írta...

Drukkolunk nektek János órarendje miatt! Nehéz félévetek lesz, nemcsak Jánosnak, hanem neked is, hiszen még kevesebbet lehet otthon, és a csemetéknek sem mindegy, mennyit foglalkozik velük az apjuk. De három és fél hónap hamar elszalad, remélem, a munkahely tolerál a távollétből annyit, amennyit muszáj az érvényes félévhez (és János jól méri föl, hogy ez mennyi), és(egészség)károsodás nélkül menni fog az egész. Furcsa, hogy a távoktatás (és az esti tagozat) egyszercsak átmegy a nappali tagozathoz hasonló követelményekbe -- a Külker. Főiskolán is ez történt, ha jól emlékszem; nem korrekt dolog, csak éppen nincs vele mit kezdeni. Barátnőm szokta mondogatni, hogy "mindig följebb teszik a lécet".