2007. szeptember 21., péntek

Máté megint tanult valamit. Eddig ugyan az ilyen szociális interakciók hidegen hagyták, de most telefont ragadott, és hangosan utánozni kezdett , szerintem engem. A hanghordozás , és a szöveg legalább is ezt sejteti. " Halló, tessék! Szíía,szia,szia!" Na, eddig jut a társalgásban.
Amúgy pedig egyre inkább hasonlít a mi " konstruktív" ellenzékünkre. Bármit is javasoljon a kormány koalíció ( János, és én), mégha azzal ellenzék egyet is ért vele, minden alkalommal leszögezi amúgy jó palócosan, hogy " Nám! Nám!". Kormánypárt-Kérsz müzliszeletet? Nám!-ordítja ellenzékünk, és már inal is érte. Érti ő, persze, kér is, de azért legyünk tisztába azzal, hogy neki akarata is van.
Voltunk fejlesztőben is. Máté egész jól tűrte az elejét, de amikor át kellett mennünk Dévényezni egy másik lakásba, hát kitört a botrány. Jó fél órát töltött azzal, hogy a hölgynek az a benyomása támadjon, hogy ő hiperaktív. Harsogva rohangált körbe, és igyekezett a menet közben teljesen kiakadt Bebére ráfeküdni. Az egész kezelés egy wrestling mérkőzésre hasonlított a Szikla (én), és Ármány(Máté) között. Ezt Bebe halálordításával tetéztük, neki ugyanis a Dévényhez az utazás, és fejlesztés fáradalmai után már semmi kedve sem volt, és ennek hangot is adott. Máté igyekezett a figyelmemet lekötni, teljes sikerrel. Remélhetőleg mikorra megszokja az újdonságot, és rájön, hogy nem lesz itt semmi bántódása felhagy a demonstrálással.

4 megjegyzés:

norka írta...

sehr gut.
hiányzik m-nak, sokszor hívja oroszlánként... vagy a madagaszkárt akarja nézni?!? nemtom.
boldog névnapot, máté! :-)

Mama írta...

Köszi Nóri, de tavasszal tartjuk, mert ez a verzió annyira egybe esne a szülinapjával, hogy az már kiszúrás lenne. Ennél nagyobb kiszúrás csak a karácsonyi szülinap egy Évának.Máté is igen figyelmesen pillogott amikor tegnap Marcit emlegettem neki, hogy megyünk a játszóra veletek. Azthiszem, hogy már várja a találkozót az egyetlen Mátéul beszélő emberrel.

Marika nagymama írta...

Remek felvétel! Gratulálunk a fotósnak!
Kíváncsi lennék a Máté-nyelvre, meg a halacskáéra stb., de ez a fénykép is erős kommunikáció: úgy látszik, mintha a fiatalúr kissé rezignált, kissé szemrehányó, bánatos tekintettel nézne a világba, és mintha a telefonba panaszolná valami együttérző léleknek, mi is történt vele...

anyanya írta...

Á, végre ujabb események. Már hiányoztak. Máté nagyon édes ezen a képen. Az egy hatalmas nagy dolog, hogy utánoz Téged.
Megkaptam a bejegyzést, és válaszoltam is rá.