2007. szeptember 5., szerda

Jól kezdődő nap

Házi Durellünket,Mátét, helyi idő szerint 8.45-kor szokásos biológiai megfigyelési során baleset érte. Kutatónk épp új témakörén, a tengeri malacok belső életén dolgozott, mikor az igen vérszomjas malacok ketrecébe túlságosan behajolva fejjel előre bezuhant. Hidegvére azonban nem hagyta el kutatónkat, és azonnal leadta a vészjelzést, így a mentőcsapat gyorsan kiszabadította megalázó helyzetéből. A híres természetbúvárnak semmi baja nem esett, csak a haja lett tele forgáccsal, és a szaga lett azonos kedvenc rágcsálóival. A malacok azonban sokkos állapotban kucorogtak a ketrec egyik sarkában.
Az eső pedig csak esik...

7 megjegyzés:

Marika nagymama írta...

Végre egy ember a családban, akit érdekel a természet, és komoly tudománnyal foglalkozik!
Az egyensúlyozás meg nehéz dolog...
Kitől, hol tanulta Máté azt, hogy van rombusz a világon?

norka írta...

Bruhahahahha, jót röhögtem, tudom, hogy ilyenkor nincs fényképezőgép, pedig....

Mama írta...

A rombusz a formák könyvből eredhet. De, hogy meg is jegyezte... Azóta megy a háromszög és a négyzet, a kör, meg a csillag is.A generalozáció jegyében az ovális az egy tojás.

norka írta...

Jé! Az a könyv nekünk is megvan! Megyek is!
Nálunk megvan t'án az összes Durell, hosszútávra mondom...

Marika nagymama írta...

Nagyszerű, hogy megjegyezte, de még nagycserűbb, hogy az oválist tojásnak nevezte! -- Van olyan könyvetek is, amelyben egyszerű, de színes rajzokon a mindennapi életből vett jelenetek láthatók, egy-két mondat szöveggel. János szerette az első ilyen könyvét; abban pl. az egyik képen két kis testvér vacsorázott, egy másikon öltöztek, vagy fürödtek, játszótérre mentek stb. Lehetett a "történeteket" variálni, mert az egyik a kiskacsát úsztatta fürdőkádban, a másik inkább a halacskát, az egyik a borsót szerette, a másik a paradicsomot stb. stb.
-- Máté "iskolájáról" van már hír?
Róbert Gedeon és Gerard (Gellért) Durrell keresztneve is G-vel keződik, mint Gerdáé meg Gergőé. Látszik, hogy Máté sem adja alább...

Mama írta...

Ilyen könyvet sk. készítek a Máténak. A saját életéből vett képekkel. A fényképek készülnek, nagyítani Greg szerint pedig egyszerű lesz, és nem túl drága, aztán már csak fűzni kell és kész.
Már van képünk Bebe baba sír címmel, meg Máté hintázikkal, és a játék állatainak kalandjairól is készült egy sororzat. Gondoltam szöveget is írok alá nagy betűkkel.

anyanya írta...

Lehet, hogy az elöbb sikerült egy szöveg nélküli bejegyzést irnom :) Az sk. könyv nagyon jó ötlet, Olivérnek én is most készitek ilyet, mi úgy hivjuk (szakemberek tanácsára), hogy Én könyv. Az eleje a ki vagyok én? szekció, itt róla irtam néhány dolgot, minimál nyelvezettel, plusz a családról és a közvetlen környezetéről. Aztán készül a további része is: a dolgok amiben Olivér jó, és a dolgok amiben Olivér kevésbé jó. A kevésbé jó részt meg kell toldanom egy olyan résszel, amely felsorol technikákat, hogy hogyan kell ezeket leküzdeni, persze mindezt rajzzal és nagyon alacsony szintű kommentekkel, stratégiával ábrázolva. Pl. Olivér szeretne valamit, de nem tudja hogyan kéne csinálni. Akkor ott egy rajz, Oli fejében egy nagy kérdőjellel, majd minimális, alacsony szintű szöveggel leirva, és lerajzolva, hogy mit kell olyankor csinálni. Persze az egész egyes szám első személyben iródik - én Olivér mit csinálok. Ha előrébb jutok vele, irok a blogon róla, hogy tudjunk eszmecserézni, addig is szivesen olvasnám, hogy Te mire jutottál illetve mi a Te stratégiád